3 ani de închisoare și 200 000 lei amendă – pedeapsa primită de doi bărbați pentru corupere activă

0

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a pronunțat sentința în cauza penală deferită justiției de către Procuratura Anticorupție, ce vizează acțiunile a doi cetățeni, învinuiți de săvârșirea infracțiunii de corupere activă (art.325 alin.(2), lit.b) din Codul penal).

Cauza penală respectivă a fost pornită de către Procuratura Anticorupție în luna ianuarie 2021, iar potrivit materialelor, cei doi bărbați, au oferit mijloace bănești în sumă de 10 000 lei unui pedolog, pentru ca acesta împreună cu un alt pedolog, să diminueze procentul de bonitate în investigațiile pedologice a solului, care urma a fi efectuat asupra terenurilor deținute de către aceștia într-o suburbie a mun. Chișinău, pentru a putea ulterior scoate terenul din circuitul agricol.

Judecarea cauzei a durat 2 ani, cauza fiind examinată în pro威而鋼 cedură generală, inculpații nerecunoscându-și vina de comiterea faptei incriminate.

Astfel, prin sentință din 27 septembrie 2023, instanța a recunoscut vinovați inculpații de comiterea infracțiunii de corupere activă, stabilindu-le pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 3 ani cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, cu amendă de 200 000 lei fiecăruia.

Totodată, până când sentința va deveni definitivă, instanța a dispus  aplicarea în privința acestora a măsurii preventive – arestul preventiv, pentru asigurarea punerii în executare a pedepsei cu închisoare.

Sentința poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata