Administrator și contabilă trimiși în judecată pentru evaziune fiscală de peste un milion de lei

0

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii organului de urmărire penală al SFS, anunță trimiterea în judecată a administratorului și contabilei unei companii, pentru evaziune fiscală de peste un milion de lei.

Compania activase circa un deceniu în domeniul construcțiilor inginerești și rețelelor tehnico-edilitare. În 2021, odată cu lichifierea banilor câștigați într-o perioadă de patru ani, aceștia au evitat să achite statului impozite de peste un milion de lei. Ulterior, la aproximativ o lună de la ultima extragere a banilor, compania și-a încetat activitatea și a intrat în procedură de insolvabilitate. Totuși, potrivit legii, a intervenit controlul fiscal, iar inspectorii au scos în vileag evaziunea fiscală comisă de către administrator, prin complicitatea contabilei. Ulterior, dosarul a fost investigat de ofițerii de urmărire penală ai SFS, sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), care acum i-au樂威壯 trimis în judecată pe ambii, inclusiv compania. 

Cei doi au vârste de 46 și 50 de ani, iar până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești, beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii. La solicitarea procurorilor PCCOCS, au fost aplicate sechestre pe cote părți a două apartamente și o casă, teren de construcție și două mașini. Aplicarea sechestrelor urmărește scopul eventualei confiscări a bunurilor, prin decizia judecătorească, pentru întoarcerea sumei de peste un million de lei tăinuiți de cei doi în bugetul statului. Potrivit legii, evaziunea fiscală comisă în aceste împrejurări se pedepsește cu amendă de până la 350.000 lei sau închisoare de până la 5 ani pentru administrator și contabilă și cu 800.000 pentru companie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata