8 mii de copii din familii defavorizate își pot ridica ajutorul material de la Poșta Moldovei

0

Ajutorul material de 700 de lei, acordat de Primăria municipiului Chişinău pentru 8000 de copii din familiile defavorizate din capitală, pentru pregătirea elevilor de noul an școlar 2022 – 2023 (tranșa I), a fost transferat către prestatorul de servicii de plată ÎS „Poșta Moldovei”, în data de 02.08.2022.

Potrivit primarului general Ion Ceban, anual, în perioada lunilor aprilie – mai (tranşa întâi), la instituția de învățământ sunt depuse dosarele pentru susținerea financiară a beneficiarilor din clasele a II – IX și a XI – XII.

„În prima etapă au beneficiat de ajutorul enunțat 6.423 de copii, în acest scop din bugetul municipal fiind alocați 4,5 milioane de lei. În etapa a doua, pe parcursul lunii septembrie, urmează să fie completate și aprobate listele beneficiarilor din clasele a I-a, V-a și a X-a (noi formate).

Beneficiarii de ajutor material unic pentru pregătirea de școală sunt:
-Familiile fără venituri sau cu venituri mici
-Familiile cu mulți copii
-Familiile monoparentale
-Familiile în care unul din părinți are grad de dizabilitate
-Familiile în care a fost instituită tutelă/curatelă (cu părinți decedați, lipsiți de drepturile părintești, inapți de muncă)”, a punctat edilul.

Ajutorul material este eliberat de către prestatorul de servicii de plată, titularului sau mandatarului, împuternicit în modul corespunzător, la prezentarea buletinului de identitate a acestuia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata