Pirkka Tapiola a reconfirmat sprijinul UE pentru procesul de reforme şi dezvoltare durabilă a Republicii Moldova
18 Martie 2016 13:02
Prim-ministrul Pavel Filip şi Şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola, dar şi reprezentanţii mai multor ministere şi agenţii guvernamentale au participat la prima şedinţă a Comitetului de Supraveghere al Misiunii Uniunii Europene de Consiliere în Politici Publice pentru Republica Moldova, care a avut loc ieri, la Guvern.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă, premierul a exprimat gratitudine Uniunii Europene pentru sprijinul constant acordat ţării noastre, subliniind rolul și importanța Misiunii Înalţilor Consilieri UE și a expertizei așteptate din partea acestora  în implementarea agendei de reforme a Republicii Moldova.

„Îmi doresc o accelerare a reformelor, inclusiv sub aspect calitativ. Consider că instrumentul de consiliere de nivel înalt este unul extrem de important pentru situația în care ne aflăm. Expertiza și experiența internațională, bunele practici și lecțiile învățate este ceea ce așteptăm de la acest proiect”, a menţionat prim-ministrul.

La rândul său, șeful Delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola a reconfirmat sprijinul UE pentru procesul de reforme şi dezvoltare durabilă a Republicii Moldova.

Totodată, oficialul european a exprimat convingerea că această misiune va consolida capacitățile autorităților publice, fapt ce va contribui la soluţionarea problemelor şi la îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor din Republica Moldova.

Astfel, cei 26 de consilieri de nivel înalt vor acorda asistenţă conducătorilor instituțiilor statului, inclusiv prim-ministrului. Mai mult, premierul are deja trei consilieri în domenii precum reforma administrației publice, sectorul financiar-bancar, comunicare şi transparență. Urmează să mai fie selectați încă doi experți pentru domeniile anticorupție și justiție.

Scopul proiectului este sprijinirea autorităţilor Republicii Moldova în implementarea agendei de reformă în domeniul integrării europene, în special în dezvoltarea capacităților de realizare a Acordului de Asociere RM-UE.

Comentarii: 3  
Anatolie 18 Martie 2016 14:23
0 (0)
Si iata inca o dovada ca M.Sandu minte in privinta la aceea ca oficialii europeni nu au fost multumiti de prestatia lui Filip.
VASILE 18 Martie 2016 14:33
0 (0)
O intilnire a rascrucii succsului European al RM. Acum cind Bruxellles-ul deschide usile pentru a aborda revenirea Moldovei pe parcursul European, noi oameni care am votat schimbraea europeana ce vom face in continuare mentinem sa sustinem ce am ales nu?! Si totusi continuam sa mergem unde am pornit din 2009!
kings 18 Martie 2016 15:15
0 (0)
Poftim din nou dovada ca Maia Sandu minte, ma miram ca ia sa spuna vreodata adevarul. Iata si de la cine a venit zvonul sau mai bine zis minciuna ca oficialii europeni nu au fost multumiti de prestatia lui Pavel filip de la Bruxelles.
 
TAGURI