Regatul Ţărilor de Jos va sprijini în continuare agenda de reforme a Republicii Moldova
23 Martie 2016 16:01
Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în Republica Moldova, Stella Ronner-Grubačića, în cadrul căreia a fost abordat un spectru larg de subiecte ce vizează dialogul politic şi colaborarea moldo-olandeză în diverse domenii, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

În acest sens, șeful Guvernului a exprimat recunoştinţa pentru interesul cu care Olanda urmăreşte evoluţia situaţiei din Republica Moldova, precum şi pentru contribuţia personală a ambasadoarei Stella Ronner-Grubačić adusă la dezvoltarea relaţiilor de prietenie şi cooperare dintre ţările noastre.

„Apreciem foarte mult relaţiile noastre cu Ţările de Jos şi contăm, în continuare, pe sprijinul guvernului olandez în implementarea agendei de reforme, inclusiv a Acordului de Asociere RM-UE”, a menţionat Pavel Filip.

Totodată, prim-ministrul a remarcat faptul că asistența tehnică şi financiară, oferită din partea Guvernului Olandei, este direcţionată în domenii prioritare pentru Republica Moldova.

În context, Pavel Filip s-a referit la asistenţa în reformarea sistemului judiciar, dar şi la proiectul Twinning, lansat în vederea consolidării sistemului financiar-bancar al ţării noastre.

La rândul său, Ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos a confirmat disponibilitatea ţării sale de a sprijini în continuare Republica Moldova în implementarea agendei de reforme.

Stella Ronner-Grubačić a subliniat importanţa asigurării independenţei instituţiilor statului, a supremaţiei legii, precum şi a stabilităţii şi securităţii în Republica Moldova şi în întreaga regiune.

Părţile au exprimat interesul reciproc pentru dezvoltarea cooperării economice şi investiţionale între cele două state, precum şi pentru impulsionarea cooperării bilaterale în sectorul agricol.  

În Republica Moldova activează peste 160 de întreprinderi cu capital olandez, Regatul Ţărilor de Jos clasându-se în topul investitorilor străini din Republica Moldova. Până în prezent între cele două state au fost încheiate 24 de documente bilaterale, dintre care 11 acorduri în diverse domenii.

Comentarii: 0  
 
TAGURI