Octavian Calmîc va întreprinde o vizită de lucru la Paris. Vezi care este scopul vizitei sale
25 Martie 2016 17:01
În perioada 28-31 martie curent, viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, va întreprinde o vizită de lucru la Paris.


Scopul vizitei este extinderea cooperării economice bilaterale dintre Republica Moldova și Franța, dezvoltarea parteneriatelor în diverse domenii și inițierea noilor proiecte investiționale comune în Moldova.

Conform agendei, ministrul Economiei va avea întâlniri cu reprezentanții autorităților franceze din cadrul Ministerului Economiei și Ministerului de Externe al Franței, Camerei de Comerț și Industrie din Toulouse, Organizației Internaționale a Viei și Vinului.

Totodată
, sunt planificate întrevederi cu managerii companiilor franceze în cadrul  Mişcării Întreprinderilor din Franţa (MEDEF) pentru a prezenta oportunitățile de afaceri și de investiții în Republica Moldova.

Programul vizitei de la Paris va începe cu o întrevedere a delegației moldovenești cu reprezentanții Grupului de prietenie Franța-Moldova.

De asemenea, Octavian Calmîc se va întâlni cu Muriel Pénicaud, director general al Agenției Franceze pentru Export Business France, Arielle Malard de Rothschild, președintele Global Financial Advisory, conducerea companiei AirBus și Auchan.

Vizita oficială a viceprim-ministrului Octavian Calmîc în capitala Franței se va încheia cu o întâlnire cu diaspora moldovenească.

Comentarii: 0  
 
TAGURI