Octavian Calmîc se află într-o vizită de lucru de trei zile la Paris. Vezi agenda vizitei
28 Martie 2016 15:07
Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, va efectua o vizită de lucru la Paris, în perioada 28-31 martie. Scopul vizitei este extinderea cooperării economice bilaterale dintre Republica Moldova şi Franţa, dezvoltarea parteneriatelor în diverse domenii şi iniţierea noilor proiecte investiţionale comune în Moldova.

 

Conform agendei, ministrul Economiei va avea întâlniri cu reprezentanții autorităților franceze din cadrul Ministerului Economiei și Ministerului de Externe al Franței, Camerei de Comerț și Industrie din Toulouse, Organizației Internaționale a Viei și Vinului.

De asemenea, sunt planificate întrevederi cu managerii companiilor franceze în cadrul Mişcării Întreprinderilor din Franţa (MEDEF), pentru a prezenta oportunitățile de afaceri și de investiții în Moldova.

Potrivit Ministerului Economiei, programul vizitei de la Paris va începe cu o întrevedere a delegației moldovenești cu reprezentanții Grupului de prietenie Franța-Moldova. De asemenea, Octavian Calmîc se va întâlni cu Muriel Pénicaud, director general al Agenției Franceze pentru Export Business France, Arielle Malard de Rothschild, președintele Global Financial Advisory, conducerea companiei AirBus și Auchan.

Vizita oficială se va încheia cu o întâlnire cu diaspora moldovenească.

Menționăm că Franța este unul dintre principalii investitori în Moldova, situându-se pe locul trei în ceea ce privește investițiile străine directe acumulate, care constituie circa 260 de milioane de dolari. Potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei, volumul investițiilor franceze în capitalul propriu, la sfârșitul anului 2015, a reprezentat 137 de milioane de dolari.

Comentarii: 0  
 
TAGURI