Opt minori au fost reținuți pentru furturi din magazine. Suma prejudiciului, estimată la circa 40 de mii de lei
31 Martie 2016 11:03
Opt minori, cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, originari din satul Mingir, membrii a unei grupări specializată în sustrageri din magazine alimentare și stații de deservire auto, au fost deconspirați de angajaţii Inspectoratului de Poliţie Hîncești. Prejudiciul estimat este de 38 de mii de lei.


Audiați de polițiști, suspecții  au recunoscut că în perioada lunilor decembrie 2015- martie curent,  ar fi pătruns în cinci  magazine alimentare și două stații de deservire auto, din localitățile Cărpineni și Pogănești. Aceştia pătrundeau prin deteriorarea geamurilor, de unde sustrăgeau produse alimentare, bani și alte bunuri materiale.

Ulterior, în cadrul  percheziţiilor  autorizate la domiciliile minorilor, polițiștii   au depistat bunurile sustrase.  

Suspecții sunt cercetați penal în stare de libertate pentru furt, întrucât legislaţia în vigoare nu prevede aplicarea măsurii de reprimare sub formă de arest în privinţa minorilor, bănuiţi de comiterea infracţiunilor patrimoniale.

Dacă vinovăţia lor se va demonstra în instanţa de judecată, atunci ei riscă amendă în mărime de 6 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 2 ani.

Comentarii: 0  
 
TAGURI