Pavel Filip a dispus crearea Comitetului permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit
31 Martie 2016 12:00
Premierul Pavel Filip a dispus crearea unui Comitet permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.


Astfel, noul comitet va avea scopul să asigure interacțiunea mai bună a instituțiilor statului în „cazuri cu impact major asupra societății”. 

„Când vine vorba despre cazuri cu impact major asupra societății, cum este frauda bancară, posibile cazuri de spălare de bani, situații deosebite, care afectează un număr mai mare de oameni, Comitetul va fi acea platformă de comunicare rapidă, de tip partenerial, în cadrul căreia se va discuta, informa, analiza și se vor monitoriza evoluțiile, pentru a contribui la soluționarea lor cât mai rapidă”, a precizat prim-ministrul.

Comitetul va coordona activitatea și va asigura interacțiunea între instituțiile statului în vederea gestionării eficiente și operative a cazurilor de interes social sporit, va identifica impedimentele în procesul de interacțiune între instituțiile statului și va întreprinde măsurile necesare în vederea depășirii acestora.

Deciziile noii structuri vor avea un caracter de recomandare pentru autorităţile şi instituţiile vizate și vor fi implementate în conformitate cu competența acestora stabilită de legislația în vigoare.

Comentarii: 0  
 
TAGURI