Contrabandă deconspirată: Au încercat să transporte peste Nistru cu două bărci din metal 9000 de pachete de țigări
4 Aprilie 2016 11:00
Angajații Sectorului Poliției de Frontieră ,,Soroca” au contracarat o tentativă de trecere ilegală, peste râul Nistru, a produselor de tutungerie, informeează Democracy.MD.


Astfel, la data de 3 aprilie curent, 180 mii de țigarete au fost reținute pe malul râului Nistru, la Soroca, de poliţiştii de frontieră. Persoane necunoscute au încercat să transporte peste Nistru cu  două bărci din metal 18 cutii, care conțineau, cumulativ, 9000 de pachete de țigări, marca ”Marlboro”.

Cazul a avut loc în jurul orei 01:15, când patrula aflată în misiune de serviciu, cu ajutorul dispozitivelor de termoviziune, a fixat un mijloc de transport de model Mercedes, care se deplasa spre linia de frontieră.

Imediat după primirea informației, a fost alertată grupa de intervenție a sectorului, care s-a deplasat în proximitatea segmentului de frontieră inspectat.

În momentul în care indivizii au observat polițiștii de frontieră, au aruncat încărcăturile și s-au făcut nevăzuți. Ajunși la fața locului, inspectorii de frontieră au descoperit două bărci din metal încărcate cu 18 cutii, care conțineau, cumulativ, 9000 de pachete de țigări, marca ”Marlboro”, pregătite pentru a fi transportate peste râul Nistru.

Potrivit primelor evaluări, prețul total al acestora depășește suma de 252 000 MDL.

Câteva ore mai târziu, angajații Poliției de Frontieră au identificat una din persoanele implicate în activitatea ilegală, acesta este un bărbat de 40 de ani din r.Soroca.

Întreaga cantitate de țigări și cele două bărci au fost indisponibilizate pe teritoriul Sectorului Poliţiei de Frontieră până la elucidarea circumstanțelor infracțiunii.

Pe faptul dat a fost întocmit proces verbal în temeiul art. 248 Cod Penal al R.Moldova – Contrabandă. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar investigațiile continuă pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea de contrabandă.

Comentarii: 0  
 
TAGURI