Amendată cu 1000 de lei după ce a făcut o sesizare la poliție care nu s-a confirmat
13 Aprilie 2016 18:01
O femeie de 51 de ani din satul Tîrnova, raionul Dondușeni, a fost amendată cu  1000 de lei, după ce a făcut o sesizare la poliție care nu s-a confirmat, transmite Democracy.MD.


Astfel, la data de 11 aprilie curent, femeia a sunat la Dispeceratul de Poliție din Dondușeni declarând, că doi ofițeri de patrulare au estorcat  de la soțul său, 1 000 de lei.

Cazul a fost înregistrat  însă, ulterior, în cadrul verificărilor  s-a stabilit că aspectele sesizate nu se confirmă.

De asemenea, polițiștii au constatat  că în dimineața zilei cu pricina, bărbatul i-a declarat soției că a fost stopat de ofițerii de patrulare și au estorcat de la el bani.

Mai mult decât atât, cercetările polițienești au stabilit că soțul femeiei nici nu a fost stopat în acea zi de către polițiști. Într-un final, bărbatul a recunoscut că a cheltuit banii, iar în drum spe casa, văzând echipajul de patrulare i-a venit ideea cu „oferirea mitei”.

În acest context, Poliția face apel către cetățeni, că  numerele 902 sau 112 trebuie să fie apelate doar în situații de urgență (integritatea ori sănătatea cetățeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată etc). 

Apelarea abuziva a serviciilor specializate  sau transmiterea de mesaje false, constituie o contravenție iar faptele sunt sancționate cu amendă de la  400 la 1000 de lei.

Comentarii: 0  
 
TAGURI