Omul lui Filat a cerut pornirea urmăririi penale împotriva judecătoarei lui Năstase
31 Mai 2016 15:04
Pe numele judecătoarei Domnica Manole va fi inițiată urmărire penală, după ce președintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să inițieze o anchetă în acest sens, informează Democracy.MD.   

„Drept temei pentru adresarea către CSM a servit sesizarea preşedintelui CEC, Iurie Ciocan, prin care se solicită tragerea la răspundere penală a judecătorului nominalizat şi decizia Curţii Supreme de Justiţie din 22 aprilie 2016, prin care s-a constatat caracterul vădit ilegal al hotărârii din 14 aprilie 2016”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale, care dă asigurări că ancheta va fi obiectivă și transparentă.

Menționăm că urmărirea penală în privinţa judecătorului Curţii de Apel Chişinău, Domnica Manole, va fi inițiată conform art. 307 alin. (1) Cod penal, pentru pronunţarea unei hotărâri contrare legii.

De asemenea, vor fi cercetate circumstanţele adoptării şi pronunţării de către magistratul vizat a hotărârii din 14 aprilie 2016, prin care Comisia Electorală Centrală (CEC) a  fost obligată să adopte o hotărâre cu privire la iniţierea referendumului republican constituţional pentru revizuirea Constituţiei Republicii Moldova.

„Procuratura Generală asigură că ancheta va fi una obiectivă şi pe măsură transparentă, astfel încât să nu existe loc pentru interpretări eronate sau speculaţii, inclusiv de ordin politic, iar rezultatele anchetei vor fi publice”, se mai arată în comunicatul instituției.

De precizat este că Procuratura Generală a luat act de apelul public lansat de către unii reprezentanţi ai societăţii civile în legătură cu cazul dat şi reiterează angajamentul de a manifesta deschidere şi de a supune analizei orice opinie venită de pe poziţie profesionistă, care va ajuta la stabilirea adevărului pe caz.

Comentarii: 0  
 
TAGURI