La Sankt-Petersburg a fost deschisă o reprezentanță a Găgăuziei
14 Iunie 2016 13:00
În data de 13 iunie curent, la Sankt-Petersburg a fost deschisă o reprezentanță a Găgăuziei. Astfel, la ceremonia solemnă au fost prezenți bașcanul Irina Vlah, viceguvernatorul Serghei Movcean, ambasadorul Moldovei în Rusia, Dumitru Braghiș și mai mulți reprezentanți ai diasporei găgăuze. 


Clădirea reprezentanței Găgăuziei este amplasată într-unul din raioanele elite din capitala de nord a Federației Ruse – de strada Admiral Lazarev. Autoritățile de la Sankt-Petersburg au alocat cu titlu gratuit încăperi cu suprafața de 102 metri pătrați, potrivit Gagauzinfo.MD.

Mai mult, încăperile sunt dotate cu tehnică de calcul modernă și literatură metodico-științifică despre autonomia Găgăuză. 

"Locuitorii Găgăuziei, găgăuzii care locuiesc pe teritoriul Sankt-Petersburg, în cele din urmă vor avea propria casă, unde vor putea veni pentru a primi consultații și ajutor. Deschiderea reprezentanței este un pas important în promovarea relațiilor bilaterale ale Găgăuziei și Sankt-Petersburgului", a spus bașcanul Irina Vlah. 

"Astăzi suntem prezenți la un eveniment istoric. La Sankt-Petersburg s-a deschis prima reprezentanță a Găgăuziei în Rusia. Aceasta este una dintre măsurile practice pe care le implementăm în cadrul acordului de cooperare semnat", a declarat viceguvernatorul Serghei Movcean. 

Reprezentanța autonomiei la Sankt-Petersburg va fi condusă de originarul din regiune, Mihail Popazoglo. El a menționat că Găgăuzia și Sankt-Petersburgul sunt legate de o lungă prietenie. 

"Este bine că am reluat colaborarea. Este foarte important ca agenții noștri economici să se simtă bine și la Sankt-Petersburg", a spus Popazoglo. 

Reprezentanța Găgăuziei se va ocupa de chestiuni de ordin economic. Este vorba despre promovarea mărfurilor găgăuze pe piața din Sankt-Petersburg și atragerea în autonomie a investitorilor ruși, informează portalul de știri Gagauzinfo.MD. 

O altă prioritate a reprezentanței autonomie din Sankt-Petersburg va fi informarea cetățenilor ruși despre specificul, poziția geografică, aspectele vieții, culturii și tradițiilor poporului găgăuz.

Comentarii: 0  
 
TAGURI