Pavel Filip: Este importantă sancţionarea încălcărilor disciplinare de serviciu, care pot duce la fraudare
15 Iunie 2016 10:30
Prim-ministrul Pavel Filip a convocat, ieri, ședința Consiliul de coordonare a activităților de combatere a criminalității organizate, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.


Astfel, șeful Executivului a accentuat asupra necesităţii intensificării colaborării instituțiilor de stat implicate în combaterea crimei organizate în contextul liberalizării regimului de vize şi a semnării acordului de asociere RM-UE.

„Solicit tuturor autorităţilor implicate în procesul de prevenire şi de combatere a criminalităţii organizate să se concentreze pe consolidarea interacţiunii cu organismele antrenate în combaterea acestui fenomen. E importantă sancţionarea încălcărilor disciplinare de serviciu, care pot duce la fraudare”, a spus Pavel Filip.

Totodată, reprezentanții instituțiilor responsabile de prevenirea și combaterea criminalității au raportat despre acțiunile realizate și restanțele care urmează a fi înlăturate în procesul de implementare a Strategiei naționale pentru anii 2011-2016.

De asemenea, raportorii s-au referit în mod special la crearea punctelor de contact locale de coordonare a activităţilor de prevenire şi combatere a criminalităţii organizate, a entităţii naţionale specializate în monitorizarea permanentă a aplicării legislaţiei în domeniul respectiv, precum și la asigurarea unei baze de date comune privind criminalitatea organizată.

În acest context, premierul Pavel Filip a solicitat intensificarea cooperării internaționale, dar și inter-instituționale la nivel național între organele de drept și de control, inclusiv a celei transnaționale.

Comentarii: 0  
 
TAGURI