Gest nobil! Federația Națională de Judo a donat din banii alocați pentru reparație sinistraților din Ceadîr-Lunga
18 Iunie 2016 14:05
Federația Națională de Judo a donat 20 de mii de lei familiilor din Ceadîr-Lunga, care au suferit în urma ploilor puternice de la începutul săptămânii. Pentru copii au fost colectate mai multe haine, plapume şi jucării, informează Democracy.MD.  
Astfel, judocanii au renunțat la reparația sălii de antrenamente pentru a ajuta copiii sinistraţilor din Ceadîr-Lunga. Inițiativa aparţine deputatului Corneliu Dudnic.

„La biroul federației s-a votat pentru ca o parte din banii alocaţi pentru reparația acestei săli să fie repartizați pentru copiii care au rămas fără acoperiș deasupra capului", a spus deputatul.

Tinerii judocani au fost receptivi şi au colectat zeci de pachete pentru familiile afectate.

„Copiii au decis să aducă de acasă jucării, plapume, perne și diferite necesități”, a adăugat președintele Federației de Judo din Moldova, Andrei Golban.

Președintele Federației de Judo a îndemnat și alţi sportivi să dea o mână de ajutor.

„Dau provocare Federației de Fotbal, Federației de Tenis, Federației de Lupte în zilele următoare ar fi bine să facă și ei un gest similar”, a spus Andrei Golban.

Până acum, acţiunii s-au alăturat și sportivii judocani ai Clubului din Costești, raionul Ialoveni, şi ai şcolii „Oleg Crețul" din capitală.

Instituţiile vor dona aproximativ șase mii de lei sinistraţilor.

Comentarii: 0  
 
TAGURI