Noul preşedinte al PLDM recunoaşte că furtul miliardului rămâne prioritatea PLDM
18 Iunie 2016 17:50
Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) îşi va continua prioritățile în ceea ce priveşte furtul miliardului. Despre aceasta a declarat noul preşedinte al PLDM, Viorel Cibotaru, ales astăzi în cadrul celui de-al VII-lea Congres al partidului. Totodată, o altă noutate de la acest congres este că fostul preşedinte al formațiunii, Vlad Filat, s-a răzgândit şi nu părăseşte partidul, dar rămâne membru simplu în PLDM.

"PLDM își va continua prioritățile în ce privește furtul miliardului”, a declarat Viorel Cibotaru, după Congresul formațiunii, citat de unimedia.info.

Declarațiile lui Cibotaru despre prioritățile în ceea ce priveşte furtul miliardului au stârnit glume şi observații ironice pe rețelele de socializare. Asta în condițiile în care furtul miliardului s-a produs pe timpul când PLDM era putere. De asemenea, expremierul Vlad Filat, deja şi ex-lider al PLDM, este judecat la moment pentru trafic de influență şi corupere pasivă. Filat ar fi fost bneficiarul final al mai multor scheme de spălare de bani de la BEM şi unul din principalii figuranți în dosarele de corupție privind furtul unui miliard de dolari din sistemul bancar.

„Vlad Filat rămâne membru simplu al partidului. Astăzi a fost data citirii cererii dumnealui de retragere din funcția de președinte”, a declarat Vadim Pistrinciuc, la fel citat de Unimedia.

Comentarii: 0  
 
TAGURI