De astăzi, moldovenii pot urmări online procesul de recuperare a banilor furați din sistemul bancar
20 Iunie 2016 17:01
Începând de astăzi, procesul de recuperare a miliardului furat de la BEM, Banca Socială și Unibank poate fi urmărit „în direct” de cetățenii Republicii Moldova pe un banner amplasat pe site-ul oficial al Ministerului Finanțelor -www.mf.gov.md.


Bannerul va conţine informația privind recuperarea activelor fraudate, care va fi actualizată lunar, la compartimentele: sume recuperate, rambursarea creditelor de urgență şi procesul de realizare a activelor.
Informaţia va fi prezentată pentru fiecare bancă în parte.

Astăzi, 20 iunie 2016, bannerul arată că din vânzarea activelor Băncii de Economii, Băncii Sociale și UNIBANK, au fost recuperate peste 470 de milioane de lei. Valoarea totală rambursată din creditului de urgență acordat de Banca Națională a Moldovei sub garanția statului depășește 740 de milioane de lei, adică aproximativ 5 la sută, potrivit Bani.md. 

În cadrul evenimentului de prezentare al panoului informativ ce a avut loc săptămâna trecută, premieru Pavel Filip a declarat că  se vrea „ ca investigarea furtului din cele trei bănci şi recuperarea sumelor să meargă până la capăt şi să asigurăm transparenţa procesului de recuperare a activelor. Este important să luăm toate măsurile ce se impun pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete pe viitor”.

„Ne dorim ca informaţia despre acest caz  să fie accesibilă pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova, inclusiv pentru cei aflaţi peste hotare. De aceea s-a decis lansarea unui banner online, care poate fi accesat din orice colţ al lumii. Informarea rapidă şi eficientă în acest scop nu presupune utilizarea de mijloace financiare. Pe site sunt specificaţi clar şi responsabilii de recuperarea sumelor", a precizat premierul Filip.

Comentarii: 2  
Anatolie 20 Iunie 2016 17:29
0 (0)
Dupa cum vad Filip sa tinut de cuvant si bannerul cu banii recuperati a fost imlementat, ramane de vazut cati bani vor fi recuperati din cele 14 miliarde furate.
Oleg 20 Iunie 2016 18:23
0 (0)
Un cuvint in favoarea moftului a opozitiei care nu isi bat capul de oameni dar vor panouri in centru. Recuperarea ar putea fi mult mai usoara daca Filat ar colabora cu instanta si ar intoarce banii!
 
TAGURI