Avocații lui Ilan Shor: „Emiterea mandatului de arest este o încălcare a practicii CEDO și a prezumției nevinovăției”
24 Iunie 2016 17:40
Demersul procurorilor este nejustificat, nefiind prezentate probe, iar emiterea mandatului de arest pe numele lui Ilan Shor este o încălcare a practicii CEDO. De această părere sunt avocații primarului de Orhei, comunică Democracy.MD.

Potrivit acestora, Procuratura nu a prezentat nici un argument în favoarea eliberării mandatului de arest.

„Pe tot parcursul urmăririi penale și pe celelalte cauze în care figurează Ilan Shor, acesta nu s-a eschivat și a conlucrat activ cu organul de urmărire penală. Prin urmare, instanța nu avea cum să întrevadă argumente pentru plasarea în arest preventiv și izolarea de societate”, a declarat avocatul Iulian Balan.

În același timp, și avocatul Denis Ulanov a menționat că procurorii nu au prezentat nici un argument pertinent care ar fi motivat eliberarea mandatului de arest.

Mai mult decât atât, a fost încălcată și prezumția nevinovăției lui Ilan Shor, deoarece procurorii susțin în instanțe că ar deține documente care ar demonstra vinovăția sa.

„Motivele pentru reținere sunt declarative, neargumentate, bazate pe opinii. Opiniile nu pot fi argumente pentru asemenea decizii”, a declarat Ulanov. 

Precizăm că Ilan Shor nu a participat la ședința de judecată, pentru că are probleme cardiace și necesită îngrijirea medicilor.

Avocații au anunțat că vor ataca hotărârea Judecătoriei Buiucani în instanța ierarhic superioară.

Comentarii: 0  
 
TAGURI