Tragedie la Orhei: Trei bărbaţi au murit în timp ce curățau o fântână
27 Iunie 2016 09:00
Trei bărbaţi în vârstă de 32, 35, respectiv 46 de ani, au murit ieri, după ce au coborât într-o fântână publică cu o adâncime de 10 metri, pentru a o curăța în interior fiind și o motopompă, transmite Democracy.MD.


Cazul a avut loc în satul Chiperceni, raionul Orhei, iar salvatorii presupun că cei trei, cel mai probabil, s-au intoxicat în urma acumulării gazelor toxice de la o motopompă instalată în interiorul fântânii.

Astfel, Serviciul 901 a fost alertat ieri, la ora 12:47, cu informația că e nevoie de intervenția salvatorilor pentru extragerea dintr-o fântână a trei persoane, în satul Chiperceni, raionul Orhei. O autospecială cu o echipă din cadul Direcției situații excepționale Orhei a intervenit la fața locului, împreună cu o ambulanță 903.

Din informațiile operative se cunoștea că trei bărbați au coborât într-o fântână publică cu o adâncime de 10 metri, pentru a o curăța, în interior fiind și o motopompă. După ceva timp, vecinii au observat că cei trei nu mai dau semne de viață și au alertat serviciile de urgență.

Salvatorii cu echipament specializat au extras cei trei bărbați din interior, lucrări care au durat timp de 20 minute.

Imediat, au început manevrările de resuscitare, realizate de medici și salvatori. După aproximativ o oră, medicii au constatat decesul persoanelor. Cel mai probabil, bărbații s-au intoxicat în urma acumulării gazelor toxice de la motopompă.

În acest context, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează cetățenii despre pericolul unor astfel de lucrări efectuate. Oamenii sunt îndemnați să recurgă la ajutorul specialiștilor, pentru a nu-și pune viașa în pericol.

Comentarii: 0  
 
TAGURI