În Găgăuzia a fost elaborată o nouă lege privind investițiile în autonomie
28 Iunie 2016 16:00
În Găgăuzia au început audierile publice ale noii redacții a Legii privind investițiile, care oferă stimulente și beneficii suplimentare pentru investitori în autonomie, transmite Democracy.MD.


Astfel,
potrivit informațiilor oferite de prim-vicebașcanul Găgăuziei Vadim Ceban, documentul a fost prezentat mai întîi, membrilor Consiliului Economic de pe lîngă bașcanului Găgăuziei, vinerea trecută. Noua redacție a legii regionale cu privire la investiții le-a fost adusă, luni, la cunoștință membrilor Comitetului Executiv al Găgăuziei.

Proiectul de lege prevede oferirea de stimulente preferențiale suplimentare pentru a atrage investițiile în regiune.

După finalizarea procedurii audierilor publice, documentul va fi transmis spre examinare Adunării Populare a Găgăuziei.
Noua versiune a Legii regionale privind investițiile a fost elaborată în scopul de a stimula și activiza activitatea investițională pe teritoriul Găgăuziei. Legea investițiilor regionale în vigoare a fost adoptată în anul 2000.

Necesitatea revizuirii legislației investiționale a Găgăuziei e cauzată de faptul că timp de 15 ani în Republica Moldova au fost adoptate o serie de alte acte legislative care au ca scop stimularea activității investiționale.

În noua redacție a proiectului de lege privind investițiile în autonomie au fost luate în considerare dispozițiile problematice ale actului normativ de reglementare învechit. Documentul prevede acordarea agenților economici a unei serii de stimulente fiscale și investiționale, corespunzătoare practicii republicane și internaționale.

Comentarii: 0  
 
TAGURI