Un bărbat din Fălești, cercetat de poliție pentru producerea și păstrarea plantelor cu conținut narcotic în proporții deosebit de mari
4 Iulie 2016 17:30
Un bărbat de 29 de ani din raionul Fălești este cercetat de poliție în stare de libertate pentru producerea, prepararea, extragerea, prelucrarea și păstrarea, fără scop de înstrăinare a plantelor cu conținut narcotic în proporții deosebit de mari, transmite Democracy.MD.


În urma efectuării percheziției la domiciliul suspectului, și anume, în podul casei, oamenii legii au depistat și ridicat  saci și pungi cu paie și căciulii uscate de mac, precum și plante uscate asemănătoare cu cînepa, în cantități deosebit de mari.

Plantele au fost  ridicate de oamenii legii și remise pentru efectuarea expertizei tehnico-criminalistice. Suspectul a declarat că, substanța obținută în procesul de prelucrare a plantelor urma să fie folosită pentru consum propriu.

În acest caz, poliția a inițiat o cauză penală pentru care legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 6 ani.

Precizăm că, în perioada 1 iunie - 31 august curent, Inspectoratul General al Poliției desfășoară operațiunea „MAC 2016”, scopul acțiunilor, fiind de a combate consumul şi traficul ilicit de droguri, în special al celor de origine vegetală şi identificarea persoanelor care se ocupă de cultivarea acestora.

Comentarii: 0  
 
TAGURI