Fostă angajată BEM, condamnată pentru delapidarea averii străine. A fraudat 13 conturi de depozit
5 Iulie 2016 12:30
O femeie din Rezina a fost condamnată la 12 ani închisoare pentru delapidarea averii străine, în proporţii deosebit de mari, comunică Democracy.MD cu referire la Serviciul de presă al Procuraturii Generale.


În acest context, infracţiunile au fost comise în perioada în care aceasta a deţinut funcţiile de controlor-casier al filialei din satul Pripiceni-Răzeși, raionul Rezina a Băncii de Economii a Moldovei (BEM) şi cea de şefă a Oficiului Poştal Pripiceni-Răzeşi, raionul Rezina.

Procurorii au demonstrat că, în intervalul anilor 2012 - 2015, inculpata, activînd în calitate de controlor-casier al filialei respective a BEM a fraudat 13 conturi de depozit, deschise fictiv pe numele a 10 potenţiali deponenţi, însuşind ilegal circa 891 mii lei.

De asemenea, procurorii au mai stabilit că în septembrie 2015, activând deja în calitate de şef al Oficiului Poştal Pripiceni-Răzeşi, raionul Rezina, inculpata a însuşit ilegal 34 mii lei - bani încasaţi de la locuitorii satulului pentru achitarea serviciilor.

Inculpata nu şi-a recunoscut vinovăţia. Cu toate acestea, procurorii i-au demonstrat vinovăţia, aceasta fiind luată sub strajă din sala de judecată. Deopotrivă cu pedeapsa închisorii, inculpata a fost privată de dreptul de a activa în instituţiile financiare timp de 4 ani.

Totodată, instanţa a dispus încasarea de la inculpată în contul Centrului de poştă Rezina, a prejudiciului material cauzat prin infracţiune.

Comentarii: 2  
Anatolie 5 Iulie 2016 14:54
0 (0)
Serios bai? Judecatori de kkt ce sunt in Moldova, aceasta a furat mai putin de un milion de LEI si a primit 12 ani, pe cand talharul cela de Filat a furat 250 miioane $ si a primit doar 9? Si de cine acum e capturata justitia bai?
Marcel 5 Iulie 2016 15:01
0 (0)
Si acum de ce ONG-urile lui Filat nu intervin sa zika ca prea mult sa dat pedeapsa 12 pentru un milion de lei. Dar lui Filat i sa dat 9 pentru miliarde intregi?!
 
TAGURI