Mai mulţi activişti cer demiterea lui Chirtoacă, prin referendum
6 Iulie 2016 15:30
Săptămâna viitoare va începe procesul de organizare a referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă din funcţia de primar de Chişinău. Un grup de activiști civici din Chișinău au venit astăzi cu un apel către locuitorii capitalei de a susține inițiativa de demitere a primarului general. 

Potrivit acestora, Chirtoacă nu face faţă funcţiei pe care o deţine şi foloseşte capitala doar pentru a-şi dezvolta businessul de familie.

Activistul civic, Victor Chironda, a spus că primăria Chişinău stagnează şi degradează din cauza corupţiei. „Primarul Dorin Chirtoacă a demonstrat că nu mai face faţă situaţiei şi nu are un plan sau o strategie de eliberare a instituţiei de corupţie şi incompetenţă. Deşi a promis că va lupta împotriva corupţiei, el a devenit ostaticul acesteia”, a declarat activistul.

Membrii grupului de inițiativă spun că au creat și o pagină web (referendumchisinau.wordpress.com) unde doritorii de a se implica în proces se pot înregistra. Aceștia își propun să colecteze circa 100 000 de semnături de la chișinăuieni și locuitori ai suburbiei pentru inițierea referendumului.  

 

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI