Candidatul la funcţia de prim-ministru va fi desemnat până pe 1 aprilie
22 Martie 2013 17:12
3898 0
  Până pe 1 aprilie preşedintele Nicolae Timofti va veni cu o candidatură pentru funcţia de prim-ministru. Despre acest lucru a anunţat acum câteva minute şeful statului.

Pînă pe 1 aprilie, Preşedintele Nicolae Timofti va veni cu o candidatură pentru funcţia de prim-ministru. Despre acest lucru a anunţat acum câteva minute şeful statului.

"Noi am convenit că până pe 1 aprilie să poată fi luată o decizie. Dacă se vor contura careva situaţii până la această dată, atunci le vom face publice, dar nu cred că se va reuşi să hotărâm mai înainte", a declarat preşedintele Nicolae Timofti.

Totodată, şeful statului a menţionat că formarea unui guvern tehnocrat este puţin probabilă, deoarece acest executiv nu va avea o susţinere parlamentară.

"Guvernul tehnocrat trebuie să aibă şi susţinere parlamentară şi dacă se va găsi, poate fi, dar este puţin posibil", a precizat preşedintele Republicii Moldova.

Astăzi, şeful statului a demarat negocierile cu grupurile deputaţilor neafiliaţi. Deputatul neafiliat Vadim Mişin a declarat după negocierile cu şeful statului că este gată să îl susţină pe Vlad Filat la funcţia de prim-ministru, însă, cu anumite condiţii, iar Igor Dodon a menţionat că nu îl va susţine pe acesta.

Comentarii: 0  
 
TAGURI