Lecție de salvare de la înec, susținută de salvatori, în comun cu paramedicii SMURD
9 Iulie 2016 11:03
Un grup de salvatori și paramedici SMURD au predat locuitorilor capitalei o lecție despre paşii care trebuie respectaţi în caz de înec. Ora practică a fost susținută pe plaja unui lac din sectorul Buiucani al capitalei și este parte unei campanii lansate de Serviciul Situaţiilor Excepţionale, transmite Democracy.MD.

Astfel, specialiștii au demonstrat, cu ajutorul unui manechin, care sunt acţiunile ce se impun atunci când este vorba despre o situaţie de risc.

Paramedicii de la SMURD susţin că victima trebuie pusă în poziţie orizontală şi verificată dacă este conştientă şi reacţionează la stimuli. În cazul în care şi-a pierdut cunoştinţa, sunt necesare manevrele de respiraţie artificială şi resuscitarea cardiopulmonară.

Salvatorii spun că este foarte important ca primul ajutor să fie acordat corect.

„Mulţi oameni încearcă să salveze alţi oameni, care se îneacă, dar ajunşi pe mal, ne dăm seama că nu reuşesc să facă manevrele de resuscitare corect. Respectiv, mulţi dintre ei nu mai au şanse la viaţă", a susținut ofițerul de presă al DSE, Liliana Pușcașu.

 

Potrivit Serviciului Situaţiilor Excepţionale, o astfel de oră practică este organizată pentru prima dată. Lecţii similare vor fi organizate în următoarea perioadă, în toată ţara.

De la începutul anului, 54 de oameni, inclusiv 11 copii, au fost înghiţiţi de ape.

Comentarii: 0  
 
TAGURI