Anatol Șalaru, invitat la summit-ul NATO: „Vrem o aprofundare a colaborării cu Alianța și modernizarea armatei”
9 Iulie 2016 12:06
Republica Moldova își dorește o relaţie mai apropiată cu Alianţa Nord-Atlantică (NATO), precum şi modernizarea Armatei Naţionale. Declarația a fost făcută de ministrul Apărării, Anatol Şalaru, care participă, în perioada 8 - 9 iulie, în calitate de invitat la summitul NATO din Varşovia, transmite Democracy.MD.

„Vrem o aprofundare a colaborării cu NATO. Republica Moldova nu are capacitatea necesară de a moderniza armata, de aceea accentul se pune pe colaborarea cu NATO”, a declarat ministrul.

Menționăm că astăzi, 9 iulie, Anatol Șalaru va avea întrevederi cu omologii săi din România, Letonia, Turcia, SUA şi Italia. De asemenea, el va ține un discurs despre pericolele care ameninţă Moldova și relația cu NATO.

„Discursul meu a fost consultat cu președintele, prim-ministrul și ministrul de Externe, care au susținut toate tezele pe care le-am inclus în acest discurs. Mai mult decât atât, vrem să propunem ca, în perioada 2017- 2018, să fie organizate aplicații militare foarte mari. Noi suntem pregătiți și președintele susține această inițiativă, fapt care ar duce la apropierea noastră și mai mult de NATO”, a specificat ministrul Apărării.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI