Convorbire telefonică dintre Andrian Candu și Mareșalul Sejm-ului polonez, Marek Kuchciński. Despre ce au discutat oficialii
15 Iulie 2016 17:32
Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o discuție telefonică cu Mareșalul Sejm-ului polonez, Marek Kuchciński, despre evoluțiile situației din Uniunea Europeană, în contextul rezultatelor referendumului Brexit și deciziei Curții Constituționale a Republicii Austria privind invalidarea rezultatelor alegerilor prezidențiale, desfășurate la 22 mai curent, informează Democracy.MD.


În acest context, Andrian Candu și Marek Kuchciński au evidențiat faptul că, mai mult ca niciodată, este important ca țările din Europa Centrală și de Est, care au viziuni comune cu privire la dezvoltarea Uniunii Europene, să rămână unite și în aceeași cooperare strânsă ca și până acum.

Totodată, Polonia a lansat inițiativa de a organiza, la începutul toamnei curente, la Varșovia, un summit al speakerilor și înalților demnitari din țările Europei Centrale și de Est.

Scopul reuniunii constă în definirea unei viziuni comune privind acțiunile de consolidare a Uniunii Europene și dinamizarea cooperării în cadrul Parteneriatului Estic. Propunerile care vor rezulta în cadrul summitului urmează a fi prezentate Președinției Slovaciei prin rotație a Consiliului UE și instituțiilor europene de la Bruxelles. 

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o discuție telefonică cu Mareșalul Sejm-ului polonez, Marek Kuchciński despre evoluțiile situației din Uniunea Europeană, în contextul rezultatelor referendumului Brexit și deciziei Curții Constituționale a Republicii Austria privind invalidarea rezultatelor alegerilor prezidențiale, desfășurate la 22 mai curent.

Andrian Candu și Marek Kuchciński au evidențiat faptul că, mai mult ca niciodată, este important ca țările din Europa Centrală și de Est, care au viziuni comune cu privire la dezvoltarea Uniunii Europene, să rămână unite și în aceeași cooperare strânsă ca și până acum.

Polonia a lansat inițiativa de a organiza, la începutul toamnei curente, la Varșovia, un summit al speakerilor și înalților demnitari din țările Europei Centrale și de Est. Scopul reuniunii constă în definirea unei viziuni comune privind acțiunile de consolidare a Uniunii Europene și dinamizarea cooperării în cadrul Parteneriatului Estic.

Propunerile care vor rezulta în cadrul summitului urmează a fi prezentate Președinției Slovaciei prin rotație a Consiliului UE și instituțiilor europene de la Bruxelles. 

Comentarii: 0  
 
TAGURI