Premierul Filip a vizitat prima plantație de afine din Republica Moldova
20 Iulie 2016 13:30
Prim-ministrul Pavel Filip a vizitat prima plantație de afine din Republica Moldova, situată în satul Dolna, raionul Strășeni, informează Democracy.MD. 


Astfel, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, șeful Cabinetului de miniştri a fost informat despre tehnologia de creştere a afinelor, planta fiind nepretenţioasă la condiţiile meteorologice și rezistentă la boli.

În discuţii, Pavel Filip a salutat dezvoltarea afacerilor în agricultură, menţionând că ramurile noi și competitive vor avea în Guvern un partener puternic.

Totodată, premierul a spus că afacerile mici, deschise la nivel local, contribuie la dezvoltarea economiei naţionale şi la sporirea nivelului de competitivitate a ţării.

Plantația de afine are o suprafață totală de 10 ha. Primele fructe au fost recoltate în acest an şi sunt destinate pentru piaţa internă. 

Comentarii: 4  
Marian 20 Iulie 2016 14:12
0 (0)
Bravo, un frumos asternut pe o masa cu picioarele rupte si fara stabilitate! bravo! articol fix la timp!
subiectul 90 20 Iulie 2016 14:16
+1 (1)
Nici nu stiam ca exista asemenea plantatii exotice in Moldova. Moldova are pamanturi bune, poate se va investi mai mult pentru dezvoltarea a astfel de crescatorii?
veaceslav 20 Iulie 2016 14:28
+1 (1)
Nu sunt chiar atat de exotice. Doar ca, nu s-a apucat nimeni pana acuma de a le cultiva, pentru ca se punea accent pe culturile agricole clasice, ca-n Soiuz, stii cum... Acuma insa, cu finantare externa si proiecte avantajoase, uite ca se apuca lumea.
Radion 20 Iulie 2016 14:31
+1 (1)
Plantatii de afine? Pai aceste fructe sunt foarte utile in medicina, mai ales pentru bolile de inima, diabetul, afectiunile oftalmologice, cancerul si infectiile urinare se afla in raza lor de actiune.
 
TAGURI