Investigație! Lux, milioane de euro şi iahturi - viața lui Victor și Viorel Țopa, pe care procurorii din Germania au deschis dosare penale
29 Iulie 2016 09:20
Oligarhii fugari Victor și Viorel Țopa, dar și finul de cununie Andrei Năstase care le îndeplinește comenzile politice duc o viață de lux de care cetățenii de rând nici nu au visat, o confirmă o nouă investigație din rubrica „Comisarul", care de această dată se referă la vila de milioane de euro a lui Victor Țopa din Palma de Mallorca, unul din cele mai scumpe și faimaose de pe planetă.

În timp ce Andrei Năstase, finanțat de nașul său Victor Țopa, îndemna oamenii să iasă în stradă și să înghețe pe timp de iarnă în corturi, aceștia se odihneau pe plajele din Mallorca și în casa lui Victor Țopa. "Numai cei mai bogați oameni de pe planetă își permit să-și procure aici imobile. Printre ei se află și nașul revoluției de la Chișinău, hoțul care a sărăcit  Republica Moldova împreună cu clanul Lucinschi, tot felul de filați, sturzi, platoni... E vorba despre Victor Țopa. Nu ne-a fost greu să-i găsim casa pentru care a dat 5,2 milioane de Euro, or prea multă lume bună din politica moldovenească a fost pe aici. De la balconul casei nu s-a sfiit să-și facă poze nici fiul lui țopa - Petru, care nu a ezitat să se laude pe facebook cu bijuteria cumpărată pe banii furați din ASITO, AIR MOLDOVA, VOAIAJ INTERNAȚIONAL, BEM și alte afaceri dubioase", menționează autorul investigației.

Chiar în timpul investigației, soția lui Victor Țopa se afla la vila de lux. Tot acolo locuiesc și câțiva copii ai lui Țopa, iar unul dintre aceștia s-a lăudat pe o rețea de socializare cu priveliștea. Vila are dormitoare pentru soții Țopa, câte unul pentru fiecare din cei cinci copii, precum și pentru oaspeți, printre care sunt sau erau Andrei Năstase și Vlad Filat.

„Casa de lux de pe prima linie a coastei din SANTA PONSA i-a servit și lui Filat drept adăpost și, cum am mai zis, pentru mulți alți politicieni moldoveni. Nu de alta dar această vilă este, sau cel puțin până am găsit-o noi, a fost un fel de leagăn al revoluțiilor și atacurilor raider de la Chișinău. Aici s-a pus la cale și crearea Platformei, aici au fost împărțite dividendele din spălarea banilor, aici i s-au dat indicații prețioase lui Andrușa Năstase. Aici Vlad Filat a negociat dolea fiecăruia, inclusiv dolea din devalizarea bem-ului.

Acum, chiar îmi este interesant cum va încerca să ne convingă Andrei că el este din nou jertfă al atacurilor mediatice iar din papucii lui de plajă nu curge nisipul de pe Mallorca. Interesant îmi este și cum îi va explica mamei de ce ea având sute de mii de euro în conturi și apartamente la Chișinău, nu are cameră separată în vila lui Țopa de pe MALLORCA, dar e nevoită totuși să-și adune banii din pensie pentru operație și să-și ducă traiul în modesta căsuță din Mândrești. Dar asta e deja problema fiului iubitor", comentează jurnalistul Gabriel Călin.

La numai un kilometru distanță de casă se află un alt loc interesant. E vorba de Port Adriano, unde Victor Țopa își duce prietenii, finii și robii din politica moldovenească să le arate propriul Iaht. „Luxul de aici ne dă jos. Nu și pe sora lui Viorel Țopa, implicată în schemele de spălare de bani descrise anterior, care își face poze împreună cu soțul Răzvan paveliu exact în acest loc. Atât Andrușa cât și restul oaspeților lui Victor Țopa au parte de sejururi de vis pe insulă", mai spune autorul.

Clanul Țopa implicat în atacuri raider și scheme prin care au furat Republica Moldova și finul Năstase se bucură astfel de o viață de lux, la care majoritatea absolută a celor pe care i-au chemat la proteste nici nu visează. "Unicii care nu vor avea niciodată acces la toate aceste minunății sunt cei care au protestat în piață alături de emisarul brigăzii Filato-Țopiste - Andrușa Năstase. Fiecare cu casa lui, chiar dacă pentru unii aceasta e o vilă de 5,2 milioane de euro, iar pentru alții e un cort instalat în Piața Marii Adunări Naționale. Carnea de tun nu are nevoie de lux. Carnea de tun trebuie să voteze, or altfel nici Țopa, nici Andrușa, nici restul nu vor avea cum să își achite facturile pentru imobilele pe care le dețin prin Frankfurt, Mallorca, Schinoasa, Centru și multe altele despre care nu știm încă dar pe care cu siguranță le vom găsi”, concluzionează „Comisarul”.

Comentarii: 0  
 
TAGURI