Igor Dodon: Noi am fi votat doar un premier tehnocrat
11 Aprilie 2013 15:19
2310 0 Democracy cu referire la Inprofunzime.md
  Liderul Socialiștilor,Igor Dodon, in legatura cu situatia politica, la ora actuala, a făcut  urmatoarele declaratii:

 Liderul Socialiștilor,Igor Dodon, in legatura cu situatia politica, la ora actuala, a făcut  urmatoarele declaratii:

“Mai întîi de toate, vreau sa constat ca daca va fi o noua coalitie, din aceasta coalitie va lipsi Ghimpu cu liberalii sai unionisti. Acesta era de la început un obiectiv important al socialistilor si, cel putin indirect, noi am contribuit la realizarea lui.
Acum nemijlocit la subiect: daca presedintele Timofti ar fi înaintat la functia de premier un candidat apartinic, tehnocrat, noi l-am fi votat, pentru ca Moldova în prezent are nevoie de un guvern profesionist, responsabil si necorupt.
În privinta înaintarii candidaturii lui Vlad Filat, prin acest gest Timofti demonstreaza ca este un personaj docil si ermetic, care nu se poate ridica mai sus de interesele unor lideri din AIE. Nu se poate ridica la nivelul intereselor poporului.
Eu personal nu vad niciun rost sa-l votam pe Filat, dupa ce acum câteva saptamîni l-am demis din functia de premier. În doua-trei saptamîni Filat nu s-a schimbat, iar un nou guvern, condus dupa aceleasi clisee, nu va fi deveni nici mai profesionist, nici mai responsabil, nici mai putin corupt.

Deci, in calitate de lider de partid voi propune colegilor mei sa nu sustina candidatura lui Filat si voi cere în aceasta privinta sustinerea partidului în cadrul Consiliului Republican al PSRM. Atunci vom avea si o decizie finala definitiva.  

Comentarii: 0  
 
TAGURI