Experiență inedită pentru copiii de la o tabără din localitatea Taraclia: Au vizitat Inspectoratul de Poliție Căușeni
5 August 2016 18:00
Zi deosebită pentru 44 de copii care își petrec vacanța la tabăra de zi din localitatea Taraclia, Căușeni. Aceștia au avut parte de o excursie la  Inspectoratului de poliție Căușeni, sediul Direcție Situații Excepționale, iar la final au admirat frumusețea Mănăstirii “Marta și Maria” din raionul Căușeni, comunică Democracy.MD.


Astfel,
IP Căușeni s-a transformat pe câteva ore într-o adevărată lume a copiilor. Aceștia  au  probat  echipamentul de protecţie al poliţiştilor și salvatorilor, simțind pe propria piele cum e să fii polițist sau salvator.

Totodată au primit lecţii practice despre felul în care trebuie să se comporte în caz de pericol.

De asemenea, copiii au fost familiarizați atât de polițiștii de la Căușeni cât și colegii acestora de la patrulare despre  modul de recepţionare şi înregistrare a apelurile parvenite de la cetăţeni, fiindu-le demonstrate mijloacele tehnice şi automobilele de serviciu.

Mai mult decât atât, copiii au avut parte de un program interactiv, fiind prezentate diverse aplicații de către angajaţii Serviciului Protecției Civile și Situații Excepționale privind intervenția împotriva incendiilor, înecurilor precum și alte situații de risc, cu indicarea numerelor de telefoane la care pot apela imediat atunci cînd se află în primejdie pentru acordarea ajutorului necesar.

Astfel, polițiștii  au îndrumat tinerii la alegeri sănătoase în viață, la alternative de petrecere a timpului liber într-un mod constructiv.

Excursia copiilor s-a încheiat cu vizita la  Mănăstirea “Marta și Maria”.

Comentarii: 0  
 
TAGURI