Micul Business adresează o scrisoare deschisă premierului Pavel Filip
24 August 2016 16:30
Asociaţia Micului Business adresează o scrisoare deschisă premierului Pavel Filip cu solicitarea să intervină pentru a abroga prevederile legale care interzic, din anul 2017, activitatea în bază de patentă, transmite IPN.

Preşedintele asociaţiei, Eugen Roşcovanu, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă la IPN, că membrii asociaţiei cer asigurarea libertăţilor economice pentru micul business, îmbunătăţirea mediului de afaceri prin lichidarea corupţiei, respectarea principiilor democratice în reformele economice, demonopolizarea activităţilor din afacerile mici şi mari şi debirocratizarea instituţiilor cu misiune de reglementare.

Preşedintele Asociaţiei Micului Business a menţionat că autorităţile le propun micilor antreprenori să desfăşoare activitate independentă, fapt cu care deţinătorii de patente nu sunt de acord.

Potrivit lui, din 2015 comerţul interior cu ridicata şi cu amănuntul scade şi acesta cădere continuă şi în 2016, fapt care  afectează, în primul rând, micii comercianţi din ţară.

Preşedintele asociaţiei susţine că micii comercianţi organizează mitinguri de protest prin diferite localităţi din ţară cu revendicarea de a li se permite să lucreze legal, în bază de patentă, dar vocea lor nu este deocamdată auzită.  Protestele vor continua şi în luna septembrie. Următoarea acţiune va avea loc pe 7 septembrie, în oraşul Ştefan Vodă.

Comentarii: 0  
 
TAGURI