Corina Fusu a vizitat Liceul Teoretic „Meșterul Manole” din satul Sălcuța, Căușeni. Vezi principalele subiecte discutate
2 Septembrie 2016 13:30
La data de 1 septembrie curent, ministrul educației, Corina Fusu, a vizitat Liceul Teoretic „Meșterul Manole” din satul Sălcuța, raionul Căușeni, care este cea de-a doua instituție școlară de circumscripție care beneficiază de suportul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”, finanțat de Banca Mondială, comunică Democracy.MD.


Astfel, în cadrul vizitei, Corina Fusu a avut o întâlnire cu elevii, pedagogii și părinții din instituție, fiind abordate problemele cu care aceștia se confruntă, dar și realizările pe care le înregistrează.

Principalele subiecte discutate au vizat decongestionarea și modernizarea curricula, atenție sporită a fost atrasă disciplinei „Informatică”, suportul didactic și manualele fiind depășite în comparație cu noile tehnologii.

De asemenea, a fost abordat subiectul îmbunătățirii predării disciplinei opționale ”Religia”.

În acest context, părintele Nicolae Jelihovschi de la Biserica „Adormirii Maicii Domnului”, care timp de 20 de ani predă în acest liceu „Religia”, a relevat importanța dezvoltării capacităților artistice, valorilor morale, civice și estetice ale noii generații.

În discursul său, Corina Fusu a subliniat importanța sporirii calității educației, a relevanței și accesului tuturor copiilor la studii. Ministerul educației depune eforturi pentru a spori nivelul calității educației în toate instituțiile școlare.

Un indicator important în acest context este modernizarea, reconstrucția școlilor de circumscripție care în timp trebuie să devină un model de școală prietenoasă copilului.

Menționăm că pentru lucrările de reparație capitală, care includ izolarea termică a pereților, renovarea acoperișului cu izolarea termică, schimbarea ferestrelor și ușilor exterioare, amenajarea teritoriului, a fost încheiat un contract în valoare de 6 mln. 524,70 mii lei.

Până la momentul actual au fost efectuate lucrări în valoare de peste 5 mln. de lei, fiind schimbat acoperișul la două blocuri de studii, la galerie, cantină și sala sportivă.

Totodată, au fost izolați termic pereții blocului A (de studii) și G (galerie), au fost deja schimbate ferestrele și ușile exterioare, s-a finisat reparația soclului, scărilor și pereului. Celelalte lucrări sunt în proces de executare și vor continua pe parcursul lunii septembrie, fără a perturba procesul educațional.

La eveniment au participat Ion Ciontoloi, Președintele Raionului Căușeni, Vasile Molodilo, Șef Direcția de Învățământ din Cășeni și Sănduța-Pleșca Liuba, Directorul Liceului Teoretic „Meșterul Manole”.

Comentarii: 0  
 
TAGURI