Mihai Ghimpu: Nu rezistăm fără România, vom fi ocupați din nou, exact ca și Crimeea
5 Septembrie 2016 15:30
Președintele PL, Mihai Ghimpu, candidatul desemnat al PL, pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA la Chișinău, E.S. James D. Petitt, transmite Democracy.MD.


Întrevederea a avut loc în contextul apropierii campaniei electoarale pentru alegerea Președintelui Republicii Moldova din 30 octombrie 2016, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

În context, Mihai Ghimpu i-a relatat ambasadorului american toate evenimentele istorice ale poporului român, care dovedesc că populația de o parte și alta a Prutului este una și aceiași, iar independența Republicii Moldova pentru mine nu a fost decât un pas spre UNIRE.

„Eu am votat pentru independența acestui Stat în 1991 față de URSS, atunci nu era posibilă reunificarea. La moment avem aproximativ 30% din populația Republicii Moldova, în special tinerii, care își doresc Unirea, acest trend este unul în creștere, fapt care ne bucură și ne încurașează să luptăm”, a spus Mihai Ghimpu.

Mihai Ghimpu a menționat că la moment există aceste tabere pro și contra în societate, pentru că nu am avut guvernare care să corecteze greșelile istoriei.

Răspunzând la întrebările ambasadorului SUA, legate de minoritățle naționale, Mihai Ghimpu a menționat că acestea se bucură de toate drepturile, iar în cazul unificării, acestea vor beneficia de drepturi europene, România fiind lideră la capitolul legislație în materie de drepturi ale monorităților, din tot spațiu comunitar.

„Decizia suverană, încotro să meargă Republica Moldova, aparține poporului și nimeni nu ne poate indica ce să facem și cu cine să ne unim. Sângele apă nu se face Dle ambasador, a menționat Președintele PL.

La rândul său, ambasadorul a fost deacord cu afirmația Președintelui PL, că puterea suverană aparține poporului, inclusiv dorința firească de Unire cu România.

Ambasadorul consideră că prin declarațiile sale nu a dorit să atingă în nici un fel dreptul cetățenilor unioniști de a avea o viziune și o dorință de reunire și că Statele Unite nu are cum să împiedice reunificarea celor două state românești dacă poporul o va face.

Eu respect decizia și idealul unioniștilor”, a spus ambasadorul american.

Comentarii: 0  
 
TAGURI