Unul dintre candidații pentru funcția de președinte și-a prezentat sloganul pentru electorală
12 Septembrie 2016 17:00
Pretendentul la calitatea de candidat pentru funcţia de preşedinte, Artur Croitor, va merge în campania electorală cu sloganul: „Consolidarea societăţii – dezvoltarea economică” şi va fi reprezentat de simbolul unui cocostârc cu o ramură în cioc, potrivit IPN.

Astfel, în cadrul unei conferințe de presă, Artur Croitor a comunicat că provine dintr-o familie de oameni de creaţie, a absolvit şcoala cu medalie de aur şi a urmat facultatea de relaţii internaţionale la Moscova. Cunoaşte limba greacă, engleză şi rusă.

„Mă aşteptam că până la 30 august vor fi anunţaţi candidaţi din partea societăţii civile care să se înscrie în cursa electorală pentru funcţia de preşedinte, dar acest lucru nu s-a întâmplat şi de aceea mi-am înaintat candidatura”, a menţionat Artur Croitor.

Acesta a spus că legislaţia electorală pune foarte multe bariere în calea celor care vor să ajungă la conducere, conservă „ sărăcia şi degradarea în care s-a ajuns, dar şi clasa politică care nu a făcut faţă problemelor economice, nu a consolidat cetăţenii şi nu a dezvoltat ţara”.

Mai mult, Artur Croitor s-a adresat în context liderului PDM, cerându-i să se retragă din cursa electorală, spunând că acesta ar avea reputaţia de „preşedinte al sufletelor moarte”.

Pretendentul la calitatea de candidat la alegerile prezidenţiale a mai spus că „Moldova se află la hotarul a două lumi, slavonă şi latină, este, de fapt, puntea între aceste lumi, iar orice puntea este bună când stă pe doi piloni”.

De aceea, spune Artur Croitor, este greşită oscilarea între est şi vest, Moldova trebuie să devină o platformă de colaborare între aceste două lumi.

În calitatea de preşedinte al ţării, Artur Croitor îşi propune organizarea unei Adunări Naţionale a reprezentanţilor poporului, la care să discute legislaţia naţională şi Constituţia ţării, adoptată acum 25 de ani fără un referendum naţional.

Acesta a mai spus că îi consideră moldoveni pe fiecare cetăţean cu buletin de identitate moldovenesc, indiferent de etnie, iar despre limba statului spune că este moldovenească.

Comentarii: 0  
 
TAGURI