La Soroca a fost inaugurat un nou Centru de Ghidare în Carieră
27 Septembrie 2016 17:00
Astăzi, 27 septembrie curent, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă în parteneriat cu Ministerul Educației și Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri au inaugurat Centrul de Ghidare în Carieră în Soroca, transmite Democracy.MD.

Scopul principal al Centrului este oferirea serviciilor de informare, consiliere și ghidare în carieră pentru a efecientiza procesul de integrare socio – economică și educațională a cetățenilor.

Beneficiarii centrului vor fi elevii, tinerii și persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă în vederea explorării oportunităților pe piața forței de muncă, diversității profesiilor/meseriilor, evaluarea propriilor aptitudini și capacități profesionale, precum și ghidarea profesională în vederea integrării socio-economice de succes.

Prezentă la eveniment, viceministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Raisa Scai a apreciat deschiderea Centrului de Ghidare în Carieră, menționând:

„Suntem convinși că centrele de ghidare în carieră vor spori gradul de angajare în câmpul muncii a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, a elevilor din gimnazii și licee, prin identificarea oportunităților de integrare profesională sau educațională”, a accentuat viceministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Raisa Scai, prezentă la eveniment.

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei prin noua Strategie de ocupare a forței de muncă va contribui la prevenirea șomajului și incluziunea în câmpul muncii a diverselor categorii de persoane rămase fără un loc de muncă, inclusiv din grupurile vulnerabile.

Evenimentul a fost organizat în contextul derulării activităților în cadrul proiectului „Reconceptualizarea orientării profesionale și consilierii în carieră” (REVOCC), finanțat de către Agenția Austriacă pentru Dezvoltare și implementat de Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri în parteneriat cu Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.

La eveniment au participat reprezentanții Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Ministerului Educației, Departamentului Dezvoltare al Ministerului Federal Austriac pentru Europa, Agenției Austriece de Dezvoltare, Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, Centrului pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri, instituțiilor de învățămînt de diferite nivele din raionul Soroca, agenților economici, altor instituții și parteneri.

Menționăm că până în prezent au fost deschise 3 Centre de Ghidare în Carieră regionale, ca parte a agențiilor pentru ocuparea forței de muncă în mun. Chișinău, r. Cahul și or. Soroca.

Comentarii: 0  
 
TAGURI