PREZIDENȚIALE 2016: Cine este cel mai mediatizat partid și candidat electoral
5 Octombrie 2016 14:11
Cel mai mediatizat candidat la funcția de președinte este liderul DA, Andrei Năstase. Cel puțin asta arată rezultatele monitorizării mai multor portaluri informaționale și televiziuni din Republica Moldova. Monitorizarea a fost efectuată de către portalul Mass-Media.MD în perioada 1 septembrie – 5 octombrie, 2016.

Astfel, potrivit datelor monitorizării, Andrei Năstase este candidatul cel mai mediatizat de către instituțiile media din țară. Pe locul doi se clasează candidatul democraților, Marian Lupu, fiind urmat de Maia Sandu și Igor Dodon.

Pe a cincea poziție se clasează Iurie Leancă și Mihai Ghimpu. Totodată, în vizorul presei sunt Dumitru Ciubașenco și Inna Popenco.

Printre cele mai mediatizate partide este Partidul Democrat care a acumulat 41%. Pe următoarea poziție este PSRM cu 18%, fiind urmat de PL care a acumulat 13%.

PPEM a acumulat 11%, PDA – 9%, PN – 8%, PAS – 0,8% și PR – 0,2%.

Precizăm că Mass-Media.MD a monitorizat opt televiziuni naționale și peste 30 de portaluri informaționale. Monitorizarea mediatizării candidaților înregistraţi și a partidelor continuă. 

Comentarii: 0  
 
TAGURI