Chirtoacă nemulţumit că absolvenţii vor susţine BAC-ul pe coridoare: Parcă am fi pe vremuri, când ne adunau în vagoane să ne ducă în Siberia
27 Mai 2013 12:03
1791 0 Democracy Media cu referire la Publika TV
  Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, a propus şi a solicitat ca după finisarea tuturor examenelor de bacalaureat, absolvenţii, dar şi administraţia tuturor liceelor, să facă o evaluare a modului în care s-a desfăşurat BAC-ul.

 Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, a propus şi a solicitat ca după finisarea tuturor examenelor de bacalaureat, absolvenţii, dar şi administraţia tuturor liceelor, să facă o evaluare a modului în care s-a desfăşurat BAC-ul.

 Totodată, la şedinţa de astăzi a Primăriei, edilul Capitalei s-a arătat nemulţumit de faptul că absolvenţii vor fi nevoiţi să dea examenele pe coridor sau în sălile de sport.

"Solicit ca după ce se va termina BAC-ul, să avem din partea elevilor şi a adminstraţiei liceelor o evaluare a modului în care s-au desfăşurat examenele. Rog, să se pună accent pe trei aspecte: partea bună, partea rea de organizarea a bacalaureatului, dar şi să se vină cu propuneri pentru anul 2014, pentru organizarea mai eficientă a examenelor de absolvire. Vin cu aceste propuneri, deoarece lucrurile nu sunt în regulă, nu se reuşeşte o pregătire la nivel", a menţionat primarul.

Totodată, edilul Capitalei s-a arătat indignat de faptul că absolvenţii vor fi nevoiţi să susţină examenul pe coridoare sau în sălile de sport. Mai mult, Dorin Chirtoacă s-a întrebat cine a venit cu asemenea propuneri şi cine a dat acest acord. "De unde aşa practică? Am susţinut şi eu examene, dar în sălile de clasă. Insist să se rezolve această problemă, văd că problema nu se rezolvă şi nu se merge pe o direcţie corectă. Cu ce sentimente va rămâne elevul, care toate lucrările de control le-a susţinut în clasă, iar cel mai important examen din viaţa de şcolar îl va scrie pe coridor? E vorba de aspecte umane nedemne. Parcă am fi pe vremuri, când ne adunau în vagoane să ne ducă în Siberia, iar acum adunăm elevii la grămadă prin coridoare, să susţină examene", a declarat Chirtoacă.

În acelaşi context, Dorin Chirtoacă a spus că măsurile care se iau pentru a-i împiedica pe elevi să copieze nu sunt dintre cele mai bune. "Evident că nu trebuie să admitem şi să încurajăm copiatul, dar e o problemă de mentalitate. Aşa a fost sistemul şi aşa s-a format conştiinţa. Cu măsurile de anul trecut şi din acest an, tinerii vor avea şi mai multă respingere faţă de sistem. Lucrurile trebuie gândite altfel. Elevii să dea examenul la ei în instituţie şi la ei în clasă", a punctat primarul Capitalei.

În acest an, numărul celor care vor susţine testele în municipiu se va ridica la peste 6.000 de persoane.

Comentarii: 0  
 
TAGURI