Primarul General Dorin Chirtoacă nemulțumit de textul Diplomelor de BAC
3 Iunie 2013 13:47
4392 0 Democracy Media cu referire la Publika TV
  Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, vrea unele schimbări în textul diplomelor de BAC. Edilul este nemulţumit că în textul documentelor de absolvire este precizat numele a două instituţii de învăţământ: denumirea instituţiei pe care ai absolvit-o şi denumirea instituţiei unde ai susţinut Bacalaureatul.Chirtoacă solicită Ministerului Educaţiei să facă o revizuire a textului chiar în acest an.

 Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, vrea unele schimbări în textul diplomelor de BAC. Edilul este nemulţumit că în textul documentelor de absolvire este precizat numele a două instituţii de învăţământ: denumirea instituţiei pe care ai absolvit-o şi denumirea instituţiei unde ai susţinut Bacalaureatul. Chirtoacă solicită Ministerului Educaţiei să facă o revizuire a textului chiar în acest an.

"Elevul a absolvit un liceu, dar a susţinut Bacalaureatul la altă instituţie. Absolventul este lipsit de dreptul de a primi diploma de la instituţia la care a învăţat 12 ani. Nu este destul că elevul dă examenul pe coridor sau în sala de festivităţi? Eu nu mai înţeleg nimic, noi şi Bacalaureatul îl facem moldoveneşte. Trebuie de revizuit această procedură. Este absurd să apară două denumiri pe diplomă. Nu contează unde a susţinut elevul examenele, important este denumirea instituţiei pe care acesta a absolvit-o. Este o jignire a elevilor care susţin examenul, diploma ramâne pe viaţă. Trebuie să fie doar semnătura preşedintelui comisiei şi denumirea instituţiei la care elevul a învăţat. Solicit Ministerului Educaţiei să facă o revizuire anume pentru anul acesta, nu văd să fie o problemă dacă vor trebui retipărite toate exemplarele pregătite", a declarat primarul.

Totodată, Dorin Chirtoacă, susţine că măsurile luate în acest an de Ministerul Educaţiei pentru a preveni copiatul la BAC arată neîncrederea faţă de elevi şi profesori. 

"Este o situaţie absurdă, profesorii sunt nemulţumiţi că Ministerul Educaţiei nu are încredere în ei. Strămutarea copiilor în alte centre arată neîncrederea faţă de profesorii din toată ţara. Nici elevii nu sunt mulţumiţi. Statul pune sarcina şi vina pe umerii profesorilor şi a copiilor. Această neîncredere semănată va avea efectul unui bumerang", a conchis primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă.

In acest an, Ministerul Educaţiei a luat măsuri sporite la BAC. Elevii vor fi însoţiţi de poliţişti, iar examenele vor fi monitorizate de camere de supraveghere.

Mai jos puteţi vedea o diplomă de BAC, eliberată în anul 2008. În textul documentului se indică denumirea a două instituţii de învăţământ: instituţia absolvită de elev şi denumirea instituţiei în care a fost susţinut examenul.

Comentarii: 0  
 
TAGURI