Un tânăr din Căușeni, suspectat de trafic de substanţe narcotice în Federaţia Rusă. Ce au descoperit polițiștii la domiciliul acestuia
6 Noiembrie 2016 17:00
Oamenii legii au documentat activitatea criminală a unui individ în vârstă de 25 ani, originar din raionul Căuşeni. Acesta este bănuit că ar fi organizat şi desfăşurat în complicitate cu alte persoane, trafic ilegal de substanţe narcotice de origine vegetală în Federaţia Rusă, informează Democracy.MD.

Astfel în urma percheziţiilor desfăşurate la domiciliul lui, forţele de ordine au depistat şi ridicat aproximativ un sac cu plante de canabis, care urmau să fie prelucrate în scopul comercializării ulterioare.

De asemenea poliţiştii au ridicat şi un pistol păstrat ilegal, a cărei provenienţă urmează a fi stabilită uletrior, precum şi supus unei expertize balistice la Centru tehnico-criminalistic şi expertize judiciare din cadrul IGP.

În acest context toate probele delicte au fost sigilate la faţa locului.

Actualmente sunt desfăşurate acţiuni de urmărire penală şi de investigaţii în contextul stabilirii tuturor circumstanţelor, precum şi complicii acestuia la organizarea şi desfăşurarea traficului ilegal de droguri atât pe teritoriul ţării cât şi peste hotare.

Conform prevederilor penale în vigoare, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 3 ani până la 7 ani, pentru circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare. 

Comentarii: 0  
 
TAGURI