VIDEO // Avocat din Drochia, reținut pentru trafic de influență
21 Noiembrie 2016 19:03
Un avocat din raionul Drochia a fost reținut de ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI şi procurorii din cadrul Oficiului “Nord” al Procuraturii anticorupţie, acesta fiind bănuit de trafic de influență, transmite Democracy.MD.

Potrivit denunțătorului, avocatul ar fi pretins o sumă de 1600 de euro de la acesta, susținând că are influență asupra factorilor de decizie din cadrul Judecătoriei Drochia, care examinează o cauză penală în privința denunțătorului, inițiată pe faptul violenței în familie, în scopul de a-i determina pe aceștia să-i aplice inculpatului o pedeapsă neprivativă de libertate pentru infracțiunea săvârșită.

În scopul documentării acţiunilor ilegale ale avocatului, sub controlul ofițerilor SPIA al MAI şi procurori, banii au fost transmiși în două tranșe a câte 500 şi 150 de euro.

Ulterior, în momentul primirii celei de-a doua tranșe în sumă de 150 de euro, avocatul a fost reținut în flagrant delict, în biroul său de serviciu.

De asemenea, procurorii anticorupție și ofiţerii SPIA au desfăşurat percheziţii la domiciliul acestuia și în biroul de serviciu, fiind ridicate mijloacele bănești pe care ultimul le-a predat benevol.

La moment, bănuitul este reţinut pe un termen de 72 ore și se află în izolatorul de detenție preventivă.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală conform indicilor infracţiunii prevăzută de art. 326 alin. (2) lit. b) Cod penal al Republicii Moldova (Traficul de influență). 

Pentru infracțiunea respectivă, legislația prevede o amendă în mărime de până la 4000 de unități convenționale sau închisoare de până la 6 ani.

Comentarii: 0  
 
TAGURI