Șeful IGP a participat la lansarea proiectului „Supraveghere de Vecinătate”, la Căușeni
8 Februarie 2017 16:00
La data de 7 februarie curent, la Căușeni a avut loc evenimentul de lansare a proiectului „Supraveghere de Vecinătate”, transmite Democracy.MD.

Scopul proiectului „Supraveghere de Vecinătate” îl constituie crearea unei comunități mai sigure prin combaterea și prevenirea infracțiunilor.   

La eveniment au participat șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari, șeful Direcției Generale Securitate Publică, Marin Maxian, reperezentanți ai Administrației Publice Locale, angajați ai IP Căușeni și alți membri ai proiectului.

„Ne propunem ca prin acest proiect să promovăm un parteneriat mai strâns între Poliție și cetățeni, să cunoaștem mai detaliat problemele cu care se confruntă comunitatea și nu în ultimul rând să le soluționăm”, a remarcat în cadrul întrunirii șeful IGP, Alexandru Pînzari.

De la lansarea proiectului „Supraveghere de Vecinătate” și până în prezent, pe teritoriul țării, au fost implementate și funcționează cu succes peste 196 de sectoare în 86 de localități din țară. Reacționarea rapidă și intervenția la timp a Poliției la sesizările cetățenilor a înregistrat o diminuare de 10% de la lansarea proiectului.

Menționăm că, proiectul „Supraveghere de Vecinătate” este un model econom şi eficient, bazat pe implicarea tuturor părților: cetățeni voluntari, societatea civilă, Administrațiile Publice Locale și Poliție, care împreună  construiesc o comunitate sigură. 

Poliția îndeamnă cetățenii să fie activi și să comunice Poliției cu încredere orice lucru suspicios sau situație periculoasă care îi privește atât pe ei cât și pe vecini, inclusiv comunitatea în care locuiesc.

Amintim că, Inspectoratul General al Poliției își propune ca până la începutul lunii iulie a anului curent toate localitățile din țară să beneficieze de proiectul „Supraveghere de Vecinătate”.

Pentru a servi exemplu altor localități, conducerea IGP a motivat și alți angajați ai Poliției să meargă în localitățile lor de baștină și să promoveze beneficiile acestui proiect, inclusiv să contribuie la implementarea și susținerea proiectului.

Comentarii: 0  
 
TAGURI