Nicolae Timofti va efectua o vizită în Polonia
29 Martie 2014 10:24
2262 0 Drăgălina Garștea Democracy
Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti va efectua o vizită în Polonia, în perioada 14-15 aprilie 2014.

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti va efectua o vizită în Polonia, în perioada 14-15 aprilie 2014.

Despre vizita sa în Polonia, șeful statului a discutat ieri cu prim-ministrul Republicii Polone, Donald Tusk aflat în vizită la Chișinău.
Printre temele de discuție dintre oficiali a fost și parcursul european al Republicii Moldova, situația politică din regiune și relația bilaterală.
Donald Tusk a primit mulțumiri din partea lui Nicolae Timofti pentru susținerea fermă pe care Polonia o acordă Republicii Moldova în aspirațiile sale europene. „Realizările noastre imediat următoare – liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană și semnarea Acordului de Asociere – se datorează, într-o măsură importantă, sprijinului constant de care am beneficiat din partea Poloniei”, a spus șeful statului.
Președintele a notat în context că Republica Moldova are determinarea necesară pentru a-și continua parcursul european, în pofida crizei politice din regiune și a tuturor provocărilor organizate de adversarii cursului european al țării.
„Vom ști să administrăm cu calm și hotărâre situațiile dificile din perioada următoare, dar avem nevoie și de sprijinul partenerilor noștri internaționali”, a spus Nicolae Timofti.
Prim-ministrul Donald Tusk a declarat, la rândul său, că Republica Moldova va avea în continuare tot sprijinul necesar din partea Poloniei pentru a-și duce la îndeplinire scopurile. Pe lângă asta, Polonia va deschide în Moldova un Centru de Dezvoltare Rurală și intenționează să susțină sectorul agricol. Oficialul a anunțat că Republica Polonă intenționează să aloce în această direcție 2 milioane de euro în 2014, 8 milioane anul viitor și câte 12 milioane până în 2020.
Referitor la situația din regiune, demnitarul polonez a spus că este nevoie de o atitudine realistă asupra situației, precum și de „îndrăzneală și emoții reci” pentru ca criza din regiune să nu afecteze aspirațiile europene ale Republicii Moldova.
Ultima dată, șeful Guvernului de la Varșovia a vizitat Republica Moldova în luna februarie a anului curent.
Comentarii: 0  
 
TAGURI