Vizită de lucru a ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, în Floreşti
21 Martie 2017 11:30
Ieri, 20 martie, ministrul Afacerilor Interne a întreprins o vizită de lucru la Florești, unde a participat la o ședință comună în cadrul Consiliului Raional, la care au fost prezenți reprezentanții Administrației publice locale, conducătorii serviciilor desconcentrate MAI din teritoriu, primarii localităților și cetățeni, transmite Democracy.MD.

„În prezent, atât polițistul din localitate cât și primarii, medicii de familie, asistenții sociali și profesorii, joacă un rol deosebit de important în societate și mai ales în viața generației tinere. De unul singur, polițistul nu va putea rezolva problemele cu care se confruntă cetățeanul în sat sau oraș, doar cu suportul autorităților și prin mobilizare comună le vom putea soluționa ‘’, a menționat ministrul Alexandru Jizdan, în cadrul unei întâlniri în raionul Florești.

În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte de interes comun privind activitatea Ministerului Afacerilor Interne și a instituțiilor subordonate, dar și despre problemele actuale cu care se confruntă societatea în prezent și rolul conlucrării între APL și poliție.

Astfel, ministrul Alexandru Jizdan a vorbit despre schimbările care au avut loc în cadrul MAI, proiectele care se desfășoară în prezent și nu în ultimul rând despre necesitatea stabilirii unor relații de parteneriat între angajații MAI și alți factori de decizie din teritoriu, care să focuseze activitatea comună în vederea prestării unor servicii de calitate cetățenilor, excluzând unele riscuri la care sunt supuși.

În acest context, ministrul a menționat despre pericolele ce se ascund în spatele tehnologiilor informaționale, în deosebi despre jocurile online în care sunt atrași copii în ultima perioadă și care duc la urmări grave. Ministrul a reiterat despre importanța implicării societății civile în prevenirea unor astfel de incidente sau fenomene care afectează grav societatea și cea mai sensibilă componentă, generația tânără. Alexandru Jizdan a îndemnat participanții la ședință să comunice cu locuitorii din acest raion, cu părinții și să monitorizeze copii atunci când aceștia se află în mediul virtual.

Totodată, primarii au adus la cunoștință despre problemele cu care se confruntă zilnic și necesitatea schimbării unor prevederi legale, care în prezent sunt ineficiente. În acest sens, s-a menționat despre încălcarea regimului de viteză pe traseele naționale și starea de ebrietate a acestor șoferi, care pun în pericol viața localnicilor.

Ministrul a specificat despre inițiativa MAI în vederea dezvoltării unui proiect național de supraveghere video pe țară, care ar elimina multe din aceste probleme, totodată, reiterând poziția fermă pe care o are atât Ministerul cât și Poliția Națională față de apropierea angajaților de cetățean și desfășurarea activității reieșind din așteptările lui.

Comentarii: 0  
 
TAGURI