Atenție, studenți! Au fost instituite noi reguli de acces și cazare în căminele studențești
23 Martie 2017 14:30
În cadrul ședinței de Guvern de ieri au fost aprobate noi reguli de acces și cazare în căminele aflate în subordinea instituțiilor de învățământ de stat superior și profesional tehnic, comuică Democracy.MD.

Astfel, ca urmare a noilor prevederi va fi exclusă neconcordanța între taxele de cazare a diferitor instituții și capacitatea stabilirii acestora. Taxa de cazare în cămin va fi calculată în baza unor condiții unice pentru toate instituțiile de stat de învățământ.

În document se menționează că taxa de cazare pentru angajații instituției și pentru alte categorii de personal din domeniul educației, care nu dispun de un alt spațiu locativ, va include cheltuielile de consum aferente întreținerii spațiilor comune din cămin (coridoare, bloc sanitar și cheltuielile aferente întreținerii acestora, procurărilor de materiale de uz gospodăresc și altele) reieșind din cuantumul de 30 la sută, dacă serviciile comunale sunt achitate de către aceștia separat, reieșind din consumul real conform datelor echipamentelor de măsurare și își asumă toate cheltuielile de întreținere a acestor încăperi.

De asemenea, conform noilor modificări ale Hotărârii de Guvern menționate mai sus, deciziile privind accesul liber după ora 23.00 în căminele instituțiilor de învățămînt superior vor aparține senatelor universitare.

Comentarii: 0  
 
TAGURI