Elevii din Moldova vor fi implicaţi în activităţi dedicate marcării a 99 de ani de la Marea Unire
27 Martie 2017 10:30
În perioada 27-31 martie 2017, în instituțiile de învățământ preuniversitar se va desfășura Săptămâna Educației Istorice, în cadrul căreia vor fi organizate activități dedicate marcării a 99 de ani de la adoptarea deciziei Sfatului Țării din 27 martie 1918 privind Unirea Basarabiei cu România. O circulară în acest sens a fost semnată de ministrul educației, Corina Fusu, și remisă organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, transmite Democracy.MD.

În circulară se menționează că Săptămâna Educației Istorice se încadrează în Programul activităților extrașcolare în învățământul preuniversitar pentru anul 2017 și are scopul de a promova în mediul școlar valențele educative ale evenimentelor istorice.

Ministerul Educației propune stabilirea parteneriatelor cu instituțiile publice de cultură din localitate în vederea organizării, în cadrul Săptămânii Educației Istorice, a manifestărilor dedicate marcării a 99 de anide la adoptarea deciziei istorice a Sfatului Țării din 27 martie 1918 privind Unirea Basarabiei cu România. Activitățile desfășurate vor avea ca obiectiv evidențierea rolului Sfatului Ţării care, printr-o serie de hotărâri adoptate, au constituit un pas spre încheierea logică a luptei de eliberare naţională.

În circulară se mai menționează că Ministerul Educației preconizează să elaboreze un suport didactic electronic de referință pentru desfășurarea Săptămânii Educației Istorice în instituțiile de învățământ preuniversitar.

Comentarii: 0  
 
TAGURI