Cum a ajuns Șalaru țapul ispășitor al deputaților ce au părăsit fracțiunea PL
6 Aprilie 2017 18:01
Deputaţii Partidului Liberal Artur Gutium şi Vladimir Cernat au anunţat miercuri, 5 aprilie, pe paginile lor de Facebook, că părăsesc formaţiunea condusă de Mihai Ghimpu, scrie adevarul.md.

Parlamentarii afirmă că îşi vor continua activitatea ca independenţi.

„Şirul de decizii neconforme unui partid de esenţă liberală şi lipsa unei democraţii interne au adus grave prejudicii de imagine formaţiunii noastre. Cu mare regret, constat că toate tentativele mele de a dinamiza un dialog de reformă internă în cadrul conducerii Partidului Liberal s-au soldat cu eşec”, a declarat Vladimir Cernat.

Celălalt deputat, Artur Gutium, menţionează că este nemulţumit de modalitatea în care a fost exclus din partid colegul lor Anatol Şalaru.

„Declar desolidarizarea de conducerea Partidului Liberal şi continuarea activităţii mele legislative în calitate de deputat neafiliat”, a adăugat fostul liberal.

Reacţia PL la plecarea celor doi nu a întârziat să apară. Într-o postare pe Facebook, ofiţerul de presă al formaţiunii, Ionel Puşcaş, a scris că el condamnă atitudinea celor doi foşti deputaţi PL.

„Aceştia lovesc în Mihai Ghimpu şi Partidul Liberal, motivând chipurile afecţiunea pentru KGB-istul Şalaru, dar de fapt punctul final al trădării lor de azi este asigurarea a încă două voturi pentru Plahotniuc si anume pentru proiectul votul uninominal”, a subliniat Puşcaş.

Comentarii: 0  
 
TAGURI