Dorin Chirtoacă vine cu vești bune: „Nu există impedimente ca instituțiile de învățământ să-și înceapă activitatea, începând de astăzi”
25 Aprilie 2017 12:00
În cadrul unei conferințe de presă, primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a anunțat că nu există impedimente ca instituțiile de învățământ să-și înceapă activitatea, începând de astăzi.

Câteva încăperi din 9 școli rămân avariate, spune Chirtoacă, dar copiii care învață acolo vor fi strămutați, la necesitate, în altă parte, scrie independent.md.

Pentru că în ultimele zile, a căzut cantitatea lunară de precipitații în Republica Moldova existau dubii vizavi de faptul dacă școlile își vor putea deschide ușile pentru elevii care ies din vacanța scurtă. S-a muncit intens, a declarat primarul, iar în preajma școlilor și a grădinițelor au fost trimise multe echipe de intervenție, astfel încât elevii vor putea să învețe în condiții normale.

„În total, 49 de instituții au fost avariate în urma intemperiilor. Acum se fac lucrări la ultima grădiniță blocată, 113, din strada Ion Creangă. Putem anunța că orașul Chișinău a fost deblocat. Din acest moment se poate trece numai la lichidarea consecințelor”, a menționat primarul Dorin Chirtoacă.

În 9 dintre licee, însă, situația nu este tocmai roz. A fost timp prea puțin pentru a remedia toate problemele create de intemperie.

Dacă alte instituții de învățământ au fost ușor avariate în urma stihiei, atunci în unele a căzut o parte din tavan, geamurile au fost sparte, iar pereții deteriorați. Estre vorba, însă, de câteva încăperi, astfel încât copiii vor fi mutați în alte săli și își vor continua lecțiile.

Comentarii: 0  
 
TAGURI