O tradiţie frumoasă: Un dar naşte un zîmbet - sclipitor
18 Aprilie 2014 19:47
2747 5 Democracy
În ajunul sărbătorilor de Paști, studenții de laUniversitatea de Medicină, Facultatea Stomatologie în colaborare cu Organizația de Tineret a Partidului Popular au organizat o lecție de igienă copiilor din Gimnaziul Internat nr 3 din Chișinău.

În ajunul sărbătorilor de Paști,  studenții de la Universitatea de Medicină, Facultatea Stomatologie în colaborare cu Organizația de Tineret a Partidului Popular au organizat  o lecție de  igienă copiilor din  Gimnaziul Internat nr 3 din Chișinău.

"Am decis să organizăm o serie de lecţii de igienă orală pentru copiii din orfelinate, grădiniţe şi şcoli. În Republica Moldova nu există un program amplu de profilaxie a maladiilor buco-dentare, ceea ce face ca ţara noastră să se situeze printre statele cu un indice înalt al cariei dentare. Sănătatea cavităţii bucale influenţează direct starea sănătăţii întregului organism, respectiv, este absolut necesară cultivarea simţului responsabilităţii faţă de propria sănătate din primii ani de viaţă. Am încercat să le impunem tehnica corectă a periajului dentar, să le oferim lecţii practice şi să-i învăţăm principiile îngrijirii danturii. Sperăm să punem bazele unei tradiţii frumoase, iar mesajele noastre să fie recepţionate de cât mai mulţi copii din întreaga ţară" a declarat Purici Victoria, studentă a anului IV, Facultatea Stomatologie
Vicepreședintele OT PPRM, Vasile Juravschi a declarat  pentru presă că a avut deosebita plăcere de a conlucra cu viitorii stomatologi , de aceea a susținut inițiativa acestora. ”Scopul lor e să promoveze sănătatea, scopul nostru e să promovăm ideile bune”, a conchis Vasile Juravschi
La final, pe lîngă cunoștințe în domeniu, copii au primit dulciuri, fructe și cadouri de Paști.
Comentarii: 5  
Olga 18 Aprilie 2014 20:08
0 (0)
Bravo! Copii trebuie informati ,auziti si sustinuti pentru un viitor prosper :)
Vasea ) 18 Aprilie 2014 20:19
0 (0)
Bravo tinerilor!!! Mai mulți cu așa ințiativă să vină..
Doina Namolovan 18 Aprilie 2014 20:27
0 (0)
o actiune plina de inteles..incrustata cu momente de fericire pentru acesti copilasi :) bv tuturor tinerilor...mai des asa actiuni!!!!!!!
Inga 18 Aprilie 2014 21:05
0 (0)
Bravo Băieți, ați făcut o acțiune foarte utilă pentru copii. Ei chiar au nevoie de o informare suplimentară
alex 25 Aprilie 2014 09:40
0 (0)
Tinerii no;tri merit[ toate laudele!
 
TAGURI