Scandal uriaș la Poliția de Frontieră. Ministrul de Interne: „Consider că trebuie să facă un gest de minimă onoare și să plece”
26 Mai 2017 16:00
Ministrul român, Carmen Dan, a spus că ar trebui să demisioneze comisarul șef Aurelian Miu, însuși șeful Serviciului Control din IGPFR, cel care stătea în genunchi într-o fotografie în faţa superiorilor, scrie evz.ro. 

Un set de imagini incredibile în care un ofițer de poliţie este surprins stând în genunchi în faţa superiorilor săi a determinat o anchetă de amploare cadrul Ministerului Afacerilor Interne din România.

Ministrul spune că fotografia este veche de patru ani și, din acest motiv, nu se mai poate face o anchetă disciplinară.

„Încă nu s-au finalizat verificările. Se vor finaliza maine, dar din cercetările preliminare, acea fotografie a fost făcută după un eveniment din 13 februarie 2013. La acest eveniment au participat atât reprezentanti ai conducerii ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, cât și reprezentanți ai Direcției de Informație și Protecție Internă la acel moment. Nu vreau să minimizez penibilul situației, dar acea fotografie n-a fost făcută în contextul unui ritual. Și din primele verificări a reieșit că acel ofițer de poliție de frontieră nici nu a avut aprobarea să facă acest gest. Discuția s-a purtat între șeful Direcției de Informație și Protecție de la acea vreme și șeful serviciului control din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, vorbim de Aurelian Miu, care a declarat că a avut un schimb de replici mai dure cu șeful de la Protecțe Internă. Eu consider că dânsul trebuie să facă un gest de ultimă onoare și să plece din acea poziție, pentru că acea poziție presupune atributul responsabilității funcției și ipostaza în care s-a pus singiur nu face onoare nici poziției și nici persoanei. Îi cer public să facă gestul, altfel o să-i amintesc de asta în fiecare zi. Din punct de vedere disciplinar, procedura nu mai poate fi făcută, deoarece ne aflăm la patru ani după acel incident”, a declarat ministrul Carmen Dan.

Ministerul de Interne precizează că persoana care apare în imagini este comisarul şef Aurelian Miu, şeful Serviciului Control din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

La masa în faţa căreia Aurelian Miu stă în genunchi se află Gelu Oltean, fost şef al serviciului de informaţii al Ministerului de Interne, Ioan Buda, şeful Poliţiei de Frontieră, Marcel Ardelean, şeful Direcţiei de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei şi alţi poliţişti de rang înalt, potrivit sursei citate.

Pozele par a fi făcute din exterior, prin fereastra închisă. National.ro susţine că scena s-ar fi petrecut la etajul 6 în sediul Poliţiei de Frontieră, fără a preciza şi data la care au fost făcute.

Ministerul de Interne a luat cunoştinţă de apariţia fotografiilor şi a anunţat că declanşează o anchetă pentru a elucida în ce context s-a petrecut scena.

Comentarii: 0  
 
TAGURI